Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari, kemudian ALLAH datangkan pula guruh dan kilat!
Puas kita menangis mencari di mana matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI.


Bantal Craft Felt

Update koleksi bantal craft..
Tempahan rakan2 dan customer disayangi ...
Leka menjahit bersawang lagi blog saya...
saiz : 14" x 14"
saiz : 14" x 14"
saiz : 14" x 14"

Bantal Craft Felt

Cuti panjang di bulan Ramadhan hinggalah habis syawal.. 
blog pun dah bersawang..

Ni baru nak update semula dengan koleksi bantal craft felt lagi...

Saiz : 14" x 14"
Saiz : 14" x 14"
Saiz : 14" x 14"
Saiz : 14" x 14"

Saiz : 14" x 14"


Fabric Paint - 3D Fabric Pearl Paint

 

DYLON 3D Pearl Paint White

25 ml

RM13 sahaja (tidak termasuk pos)

Boleh di gunakan pada fabric, felt, plastik dan kad 

BERMINAT BOLEH PM SAYA 
DI FACEBOOK ATAU MELALUI EMAIL




 Hasil craft anda jadi lebih menarik dengan fabric paint. 
Tambahkan hiasan pada craft anda dengan mudah... 
Wahhh... Membuat sentuhan peribadi yang sangat mengujakan.  
Anda tidak perlu untuk menghadkan diri anda dengan kain,. 
Kini anda telah menambahkan keseronokkan membuat craft...
3D Pearl Paint boleh digunakan untuk membuat lakaran diatas fabric.

PEARL INSRUCTIONS (CARA PENGGUNAAN):

1. Kain/ permukaan yang hendak di lakarkan paint perlulah kain yang kering.

2. Letakkan sokongan perlindung/ pelapik dibawah fabrik/permukaan yang hendak di lakar.
 
 3. Goncang botol dan picitkan botol paint ke atas kain/ permukaan mengikut lakaran menggunakan muncung. Untuk hasil terbaik, halakan muncung keatas fabrik tetapi tidak menyentuh fabrik (hanya paint sahaja menyentuh fabrik).

4. Biarkan paint benar-benar kering (sekurang-kurangnya 4 jam atau sebaiknya semalaman).

5. Jangan basuh dalam tempoh 72 jam pertama. Jangan menggosok(iron) terus ke atas reka bentuk.



Brooch

Kali ni nak update entry brooch plak...
brooch ni 100% handmade..
brooch pelbagai bunga

saiz : 5.5 cm
material : felt

saiz : 5.5 cm
material : felt
saiz : 5.5 cm
material : felt
saiz : 5.5 cm
material : felt
saiz : 5.5 cm
material : felt


Step by step - Strawberry



menu hari ni...
yummy strawberry...
jom kita siapkan bahan2 nyer...


bahan-bahannyer ialah..
gunting
benang merah
benang kuning
benang hijau
jarum
fiber
felt merah (potong separuh bulatan)
felt hijau (potong bentuk tampuk)

bahan pun dah ada..boleh la kita mulakan kerja yer...


mula2...
lipat dua felt merah dan jahit jelujur (bahagian lurus)
sehingga hujung menggunakan benang merah.


haaa...begini lah rupanyer selepas di jelujur..


kemudian...
terbalikkan... membentuk kon...


masih menggunakan benang merah...
jelujur pula bahagian tepi mengelilingi kon...


selepas jelujur...jangan matikan jahitan...
masukkan fiber dan kemudian tarik benang jelujur dengan kemas
sehingga membentuk strawberry...
selepas itu baru la dimatikan jahitan...


strawberry dah pun terbentuk...
tambahkan aksesori...
menggunakan benang kuning...
buat jahitan french knot sekeliling buah strawberry...
klu nak jahitkan manik pun boleh jugak...


Akhir sekali...
jahitkan felt hijau...


tadaaa...
yummy strawberry dah pun siap...
boleh la dihidangkan..
tapi tak boleh dimakan...untuk mencuci mata sahaja yer...
SELAMAT MENCUBA



I miss U


Tiba-tiba...
hati nih rindu ...
pada sape yer?

Rindu pada kawan, teman, sahabat, ...
sebantal, sepinggan, secawan, ...
ketika sama2 study ...
fiza ...
ingat ker lagi pada akak?




Jahitan?

Hi...
sibuk sikit kebelakangan nih...
sibuk jahit tak de la sangat..
sibuk tak tentu pasal ajer yg lebih...hehehe

kali nih nak tambah sikit entry jahitan..
ni antara jeni2 jahitan yang selalu kita gunakan bila membuat craft felt...
kawan2 crafter mesti dah mahir dengan jenis2 jahitan ni kan..
saya ajer yang masih proses belajar...


yang ini blanket stitch..
antara jahitan yang paling popular di kalangan crafter...
jahitannyer kemas dan menarik..
saya pun suka guna untuk buat craft felt..


yang ni steam stitch...
dijahit rapat untuk membentuk batang/ranting...
nak bentuk tulisan pun boleh jugak.



yang ni chain stitch..
selalu digunakan sebagai jahitan hiasan..ada juga menggunakan untuk membentuk batang.
ikut kreativiti masing2...


yang ni plak...back stitch.
jahitan ni saya paling suka guna untuk jahit kat felt...
di bahagian atas nampak macam jahitan lurus menggunakan mesin jahit...kemas..






Buat Logo Sendiri


Logo sangat memberi kesan ingatan pada produk/perniagaan...
walau sekecil mana pun produk/perniagaan tu...
Dengan logo...produk kita... mudah diingati dan lekat dihati pengguna/pelanggan...

Logo jugak memberi impak bahawa kita serius dalam bidang yg kita lakukan...
Tak kira la bidang apapun...

Entry kali ni saya nak kongsi dengan kawan2 cara buat logo sendiri
dengan mudah dan percuma...
hehehe...mcm best jer..
memang best pun..

Yang penting sekali.... kawan2 kene la download dulu... klik kat download ni ...
bila dah download... leh la mulakan keje2 melogo yer kawan2...hehehe
banyak option logo kat sini...just select pastu edit la ikut suka ....
senang kan...

mesti cuba tau..
berbaloi - baloi....


Bantal Craft Felt 3


Saiz : 14" x 14"
Order : Ima


Saiz : 14" x 14"
Order : Taksiah


Saiz : 14" x 14"
Order : Taksiah


Saiz : 14" x 14"
Order : Taksiah




Saiz : 14" x 14"
Order : Ita


Saiz : 14" x 14"
Order : Ita


Brooch

Brooch Bunga
Kod : BR 11
Saiz : 6.5 cm



Pergi la sayang....


Bantal yg siap di packing

Alhamdulillah...
selesai keje2 membungkus...

ku izinkan kau pergi sayang... mungkin jodoh kita sampai disini sahaja...
pergilah kepada insan yg lebih menyayangi mu... membelai sepenuh hati..hehehe...jiwang plak..
Takde makne nyerrr...hehehe...

Bantal yang siap di packing nih dah sedia nak berjumpa tuannyer...
Tuan bantal ni pun sama...tak sabar jugak nak jumpa...
Sabar yer tuan bantal...hehehehe
Macam nak jejak kasih plak..
Ape2 ajer lah...



Bantal Craft Felt 2


Saiz : 14" x 14"
Order : Noor Alyaa



Saiz : 14" x 14"



Saiz : 14" x 14"



Saiz : 14" x 14"
Order : Yaya


Saiz : 14 " x 14"
Order : Aleesya


Saiz : 14" x 14"
Order : Anna Nomma



Saiz : 14" x 14"
Order : Anna Nomma

Tq Anna...


Flannel Untuk Dijual






FLANNEL


Fabrik yang sangat lembut dan selesa.
Sesuai digunakan untuk membuat sarung bantal, bedung bayi, plushie dan lain lagi...

Flanel umumnya digunakan untuk membuat pakaian, cadar, dan pakaian tidur.

Ia juga sesuai digunakan untuk selimut bayi...
Bayi berasa amat selesa kerana fabrik ini sangat lembut...




KOD : F1

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F2

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F3

STATUS READY STOK : 2 METER



KOD : F4

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F5

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F6

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F7

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F8

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F9

STATUS READY STOK : SOLD OUT



KOD : F10

STATUS READY STOK : 2 METER



KOD : F11

STATUS READY STOK : 2 METER



Harga :

Semeter : RM 7.50

1/2 Meter : RM 4.00


BERMINAT BOLEH PM SAYA

DI FACEBOOK ATAU EMAIL