Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari, kemudian ALLAH datangkan pula guruh dan kilat!
Puas kita menangis mencari di mana matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI.


Jahitan?

Hi...
sibuk sikit kebelakangan nih...
sibuk jahit tak de la sangat..
sibuk tak tentu pasal ajer yg lebih...hehehe

kali nih nak tambah sikit entry jahitan..
ni antara jeni2 jahitan yang selalu kita gunakan bila membuat craft felt...
kawan2 crafter mesti dah mahir dengan jenis2 jahitan ni kan..
saya ajer yang masih proses belajar...


yang ini blanket stitch..
antara jahitan yang paling popular di kalangan crafter...
jahitannyer kemas dan menarik..
saya pun suka guna untuk buat craft felt..


yang ni steam stitch...
dijahit rapat untuk membentuk batang/ranting...
nak bentuk tulisan pun boleh jugak.



yang ni chain stitch..
selalu digunakan sebagai jahitan hiasan..ada juga menggunakan untuk membentuk batang.
ikut kreativiti masing2...


yang ni plak...back stitch.
jahitan ni saya paling suka guna untuk jahit kat felt...
di bahagian atas nampak macam jahitan lurus menggunakan mesin jahit...kemas..






0 si comel bersembang: